Oefentherapie bij slaapproblematiek

aanbod-psychosomatisch-fysiotherapie

 

Slapeloosheid betekent dat je te weinig slaapt of dat de kwaliteit van je slaap niet voldoende is en dat je hier overdag last van hebt in het dagelijks functioneren. Het wordt ook wel chronische insomnie genoemd.

Kenmerken van slapeloosheid zijn:
• Moeite met inslapen
• Regelmatig wakker worden uit de slaap
• Moeite om ’s nachts weer in te slapen na het wakker worden
• Vroeg wakker worden en dan niet meer kunnen slapen
• Niet voldoende uitgerust zijn na de slaap
• Overmatige slaperigheid en moeheid overdag

Vicieuze cirkel
Als slapeloosheid langer voortduurt, ontstaat er een negatieve spiraal. Door vermoeidheid overdag, functioneer je minder goed. Je bent sneller geïrriteerd, minder geconcentreerd en hebt sneller last van angst, depressiviteit of piekergedrag. Spanningen of zorgen lopen hierdoor verder op. Soms ga je erg je best doen om te slapen. Dit werkt averechts. De slapeloosheid blijft zo voortduren en je komt in een vicieuze cirkel terecht die je niet altijd zelf kunt doorbreken.

Aanpak
De oefentherapeut ziet allerhande klachten in de praktijk en niet zeldzaam is er een relatie tussen de slaap en bestaande lichamelijke of mentale problemen. Een effectieve manier om je gedragsmatige slaapprobleem aan te pakken is door onder behandeling te gaan bij een oefentherapeut die geschoold is in behandeling van slapeloosheid.
De behandelmethode is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en richt zich op het wegnemen van de factoren die de slapeloosheid in stand houden. De slaapoefentherapeut gaat samen met jou aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken met de cognitieve gedragstherapie, gedegen uitleg over de slaap, praktische tips en oefeningen om zo de balans in je leven weer terug te vinden. De oefentherapeut neemt de gehele 24 uur onder de loep om maatwerk te leveren op jouw specifieke slaapprobleem. Je krijgt weer grip op je slaap, voelt je energieker en kunt zo het goede uit je dag halen!
U of uw kind kunt bij onze oefentherapeut Natasha Hamans terecht voor de behandeling van slapeloosheid.
Vergoeding vindt plaats uit de basisverzekering (kinderen) of uit de aanvullende verzekering (volwassenen).