Carina

Bewustwording is de eerste stap naar verandering’

Ik ben Carina Reus, 46 jaar en werkzaam als fysiotherapeut sinds 1999.
Als startende fysiotherapeut handelde ik in het begin nog netjes zoals vanuit de boeken geleerd , maar kwam er al snel achter dat de ene schouder de andere niet is. Dat het heel erg uitmaakt wie er aan die schouder vast zit, dat de standaard behandeling niet bij iedereen werkzaam is. Dat fysiotherapie maatwerk is!

In 2004 ben ik mij gaan specialiseren als psychosomatisch fysiotherapeut. Hierbij wordt nog meer gekeken naar onderliggende oorzaken van lichamelijke klachten. Naast de klacht wordt ook gekeken naar in stand houdende factoren. Persoonlijkheid, leefomgeving, levensgebeurtenissen en lichamelijke belastbaarheid (conditie, weerstand) worden hierin meegenomen.

Niet alleen het behandelen van volwassenen, maar ook jongeren en kinderen hadden mijn interesse. In 2008 ben ik afgestudeerd als kinderfysiotherapeut. Samen met de specialisatie psychosomatiek is dit een mooie combinatie bij de behandeling van kinderen en jongeren met onbegrepen en aanhoudende lijfelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn en vermoeidheid.

Ik heb een prachtig beroep, maar was vaak helemaal leeg na een dag werken. Er moest iets veranderen. Hoe kon ik mijn werk bij mijn werk laten en mijn energie behouden? Ik ben mij onder andere gaan verdiepen in Reiki, Hsp, prikkelverwerking en holistisch werken. Het blijft een leerproces, maar ik kom tegenwoordig veel energieker de dag door en ben mij beter bewust van mijn gevoeligheid. In mijn werk is deze verdieping een mooie aanvulling!

Vanuit een holistische visie ga ik samen met u of uw kind op zoek naar de onderliggende oorzaken en de in stand houdende factoren van de klacht en maken we samen een passend behandelplan.

Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag.